Asi každá žena pozná ten pocit, keď niečo nejde podľa plánov. O to viac to dokáže nahnevať, ak sa to týka varenia. Prinášame vám zopár užitočných rád, ako to nepokaziť.

 

Neroztečený syr

Vyprážaný syr je proste klasika. Raz za čas si ho predsa môže dopriať každý. Ako ho však pripraviť, aby sa neroztiekol? Stačí kvalitný syr vložiť pred obalovaním aspoň na 10 minút do mrazničky a na pár minút potom do chladničky. Syr obaľte 2x a vložte až do rozpáleného oleja.

Pečené chrumkavé kurča

Ak chcete aby bolo kurča chutné a chrumkavé, podlejte ho pri pečení tmavým pivom.

Čo s prasknutým vajíčkom?

Ak ho chcete uvariť a bojíte sa, aby sa neroztieklo, pridajte do vody trochu soli či octu.

Nerozvarená ryža

Ak nechcete, aby sa vám ryža rozvarila, pridajte do vriacej vody pár kvapiek mlieka alebo lyžičku citrónovej šťavy.

Nadýchané palacinky

Do cesta pridajte trochu perlivej minerálky. Uvidíte, aký rozdiel to urobí.

Sneh

Keď chcete mať super vyšľahaný sneh z bielkov, je dobré, aby boli poriadne vychladnuté. Ak chcete vyšľahať super žĺtka, mali by byť izbovej teploty.

Ach, tá bábovka

Nejde vám vyklopiť? Nechajte ju aj naďalej prevrátenú a položte na formu utierku namočenú v studenej vode. Vyklopí sa sama.

Kôrka na závine

Bude krásne zlatá a chrumkavá, ak ju pred pečením potriete vyšľahaným žĺtkom s trochou mlieka.

Čerstvý chlieb

Nedarí sa vám nakrájať čerstvý chlieb na tenké plátky? Skúste nožík namočiť do horúcej vody, osušte a rýchlo krájajte. Určite sa nebude mrviť.

Hrudky

Keď zahusťujete jedlá múkou, pridajte do nej trochu soli. Nebudú sa tak vytvárať hrudky.

A ak si náhodou popálite jazyk, potrite ho maslom alebo rýchlo priložte kocku cukru. Dobrú chuť.

 

Zdroj: tojenapad.dobrenoviny.sk | Foto: pixabay.com