Asi každá žena pozná ten pocit, keď niečo nejde podľa plánov. O to viac to dokáže nahnevať, ak sa to týka varenia. Prinášame vám zopár užitočných rád, ako to nepokaziť.
Neroztečený syr
Vyprážaný syr je proste klasika. Raz za čas si ho predsa môže dopriať každý. Ako ho však pripraviť, aby sa neroztiekol? Stačí kvalitný syr vložiť pred obalovaním aspoň na 10 minút do mrazničky a na pár minút potom do chladničky. Syr obaľte 2x a vložte až do rozpáleného oleja.
Pečené chrumkavé kurča
Ak chcete aby bolo kurča chutné a chrumkavé, podlejte ho pri pečení tmavým pivom.
Čo s prasknutým vajíčkom?
Ak ho chcete uvariť a bojíte sa, aby sa neroztieklo, pridajte do vody trochu soli či octu.
Nerozvarená ryža
Ak nechcete, aby sa vám ryža rozvarila, pridajte do vriacej vody pár kvapiek mlieka alebo lyžičku citrónovej šťavy.
Nadýchané palacinky
Do cesta pridajte trochu perlivej minerálky. Uvidíte, aký rozdiel to urobí.
Sneh
Keď chcete mať super vyšľahaný sneh z bielkov, je dobré, aby boli poriadne vychladnuté. Ak chcete vyšľahať super žĺtka, mali by byť izbovej teploty.
Ach, tá bábovka
Nejde vám vyklopiť? Nechajte ju aj naďalej prevrátenú a položte na formu utierku namočenú v studenej vode. Vyklopí sa sama.
Kôrka na závine
Bude krásne zlatá a chrumkavá, ak ju pred pečením potriete vyšľahaným žĺtkom s trochou mlieka.
Čerstvý chlieb
Nedarí sa vám nakrájať čerstvý chlieb na tenké plátky? Skúste nožík namočiť do horúcej vody, osušte a rýchlo krájajte. Určite sa nebude mrviť.
Hrudky
Keď zahusťujete jedlá múkou, pridajte do nej trochu soli. Nebudú sa tak vytvárať hrudky.
A ak si náhodou popálite jazyk, potrite ho maslom alebo rýchlo priložte kocku cukru. Dobrú chuť.
Zdroj: tojenapad.dobrenoviny.sk | Foto: pixabay.com