Jednoduchý receptík a veľmi chutný výsledok 🙂

Čo potrebujeme?

 

300 g horkej čokolády

200 g masla

100 g bielej čokolády

5 vajec

200 gg cukru

1 balíček vanilkového cukru

1 zarovnaná lyžica kypriaceho prášku

200 g hladkej múky

400 g mrazeného ovocia (maliny, jahody, čučoriedky – podľa chuti)

Ako postupujeme?

Čokoládu a maslo za stáleho miešania roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť a medzitým si bielu čokoládu nasekáme na malé kúsky. V miske si vyšľaháme  vajcia do peny, pridáme cukor, vanilkový cukor a ďalej šľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do vaječnej peny. Potom opatrne vmiešame rozpustenú a schladenú čokoládu. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do cesta povpichujeme kúsky bielej čokolády a mrazené ovocie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 30 minút.

Autor: Lucia Kaločaiová