Jednoduchý receptík a veľmi chutný výsledok 🙂
Čo potrebujeme?
300 g horkej čokolády
200 g masla
100 g bielej čokolády
5 vajec
200 gg cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 zarovnaná lyžica kypriaceho prášku
200 g hladkej múky
400 g mrazeného ovocia (maliny, jahody, čučoriedky – podľa chuti)
Ako postupujeme?
Čokoládu a maslo za stáleho miešania roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť a medzitým si bielu čokoládu nasekáme na malé kúsky. V miske si vyšľaháme vajcia do peny, pridáme cukor, vanilkový cukor a ďalej šľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do vaječnej peny. Potom opatrne vmiešame rozpustenú a schladenú čokoládu. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do cesta povpichujeme kúsky bielej čokolády a mrazené ovocie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 30 minút.
Autor: Lucia Kaločaiová