Tento ľahký fit koláčik plný zdravých dobrôt poteší určite hlavne nás ženy, keďže leto sa nezadržateľne blíži a väčšina z nás už „rysuje“ do plaviek. Alebo minimálne sa spamätáva, že to leto je už fakt za rohom. 🙂
Urobte si túto dobrotu a nemusíte mať výčitky, lebo je bez múky a bez cukru.
Potrebné ingrediencie:
Na cesto:
- 1 a ½ hrnčeka ovsených vločiek
- hrsť sušených hrozienok
- 2 dcl mlieka
- 2 dcl horúcej vody
- 1 bielko
Na krém:
- 250g jemného tvarohu
- 200ml kyslej smotany
- stévia (prírodné sladidlo – granulát) podľa chuti
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
- 1 žĺtok
- horká čokoláda na ozdobenie
Postup:
Ovsené vločky aj hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme nabopnať asi 5 min. Zatiaľ si v miske vyšľaháme z jedného bielka sneh. Následne rozmixujeme ovsené vločky, hrozienka a mlieko. Potom všetko spolu premiešame a dáme na plech (buď potretý kokosovým olejom alebo použite papier na pečenie). Pečieme na 180º C asi 25-30 min, ale skontrolujte ho špáratkom, mal by byť upečený „do sucha“. Cesto po vybratí z rúry potrieme kokosovým olejom a necháme vychladnúť.
Krém si vymiešame z tvarohu, žĺtka, smotany, kokosového oleja a pridáme stéviu podľa chuti. Krém dáme na vychladený korpus, posypeme horkou čokoládou a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Nech vám chutí 🙂
Zdroj/Foto: autor