Aj keď sa radí medzi obilniny, druhovo medzi ne nepatrí. Hovoríme o jednej z najzdravších potravín – o pohánke. Mnohé gazdinky ju ako neodmysliteľnú súčasť svojej kuchyne, majú v komore na čestnom mieste. Robí sa z nej kaša, je vhodná do polievok a rizoto z nej je fantastické!
A okrem toho je aj veľmi rýchlo pripravené, neskutočne zdravé a chutné. Ak vám dochádza inšpirácia a už naozaj neviete, čo vašim ratolestiam navariť, vsaďte práve na pohánkové rizoto.
Čo budete potrebovať:
1 šálku pohánky
1,5 šálky vody
soľ
hrášok, kukuricu, mrkvu
1 vajíčko
olej
petržlenová vňaťka
Postup
Pohánku zalejte vodou a dajte variť. Nezabudnite posoliť. Medzitým si na hlbšej panvici poduste na oleji zeleninu. Keď je pohánka uvarená, nasypte ju do panvice so zeleninou a premiešajte. Pridajte jedno vajíčko a miešajte dovtedy, dokedy nebude uvarené a nespojí sa s pohánkovou hmotou. Na záver posypte petržlénovou vňaťou a podávajte hladným deťúrencom.
Veríme, že aj ich reakcia bude viac ako pozitívna a rizoto zmizne z misky ako šibnutím čarovného prútika. 🙂
A ak sa tak stane, vyskúšajte aj tento recept z pohánky a kyslej kapusty.
Foto: pixabay.com