pohánka

Aj keď sa radí medzi obilniny, druhovo medzi ne nepatrí. Hovoríme o jednej z najzdravších potravín – o pohánke. Mnohé gazdinky ju ako neodmysliteľnú súčasť svojej kuchyne, majú v komore na čestnom mieste. Robí sa z nej kaša, je vhodná do polievok a rizoto z nej je fantastické!

A okrem toho je aj veľmi rýchlo pripravené, neskutočne zdravé a chutné. Ak vám dochádza inšpirácia a už naozaj neviete, čo vašim ratolestiam navariť, vsaďte práve na pohánkové rizoto.

Čo budete potrebovať:

1 šálku pohánky

1,5 šálky vody

soľ

hrášok, kukuricu, mrkvu

1 vajíčko

olej

petržlenová vňaťka

Postup

Pohánku zalejte vodou a dajte variť. Nezabudnite posoliť. Medzitým si na hlbšej panvici poduste na oleji zeleninu. Keď je pohánka uvarená, nasypte ju do panvice so zeleninou a premiešajte. Pridajte jedno vajíčko a miešajte dovtedy, dokedy nebude uvarené a nespojí sa s pohánkovou hmotou. Na záver posypte petržlénovou vňaťou a podávajte hladným deťúrencom.

Veríme, že aj ich reakcia bude viac ako pozitívna a rizoto zmizne z misky ako šibnutím čarovného prútika. 🙂

A ak sa tak stane, vyskúšajte aj tento recept z pohánky a kyslej kapusty.

Foto: pixabay.com