Nepoznáme človeka, ktorý nemá rád hranolky. V posledných rokoch ale odborníci na stravovanie dvíhajú varovný prst, čo sa týka hranoliek, ako rizikového jedla, ktoré môže spôsobiť vážne zdravotné problémy. No ak si urobíte tento recept, budete mať chutnú a zároveň zdravú pochúťku!

 

Budete potrebovať:

4 ks mrkvy

1 PL olivového oleja

soľ, korenie, bylinky podľa chuti

 

Postup:

Mrkvu nakrájame na hranolčeky, vložíme do misky, prelejeme olejom a pridáme soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Z misky suroviny presypeme na plech, ktorý vložíme do rúry vyhriatej na 225 stupňov a pečieme približne pol hodiny. Počas pečenia dosiahnete lepší efekt, ak mrkvu otočíte. K jedlu môžete servírovať obľúbený dressing alebo dip.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: pinterest.com l Foto: pinterest.com