Ak ste ešte doteraz nevyskúšali mrkvovú tortu, prinášame vám recept.
Čo potrebujeme?
5 vajec, 200 g práškového cukru, 250 g najemno nastrúhanej mrkvy, 250 g mletých orechov, 1 PL polohrubej múky, 1 ks prášok do pečiva, citrónová kôra z jedného citróna.
Ako postupujeme?
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme postrúhanú mrkvu, mleté orechy, múku, citrónovú kôru, prášok do pečiva a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Korpus môžeme ešte rozkrojiť a naplniť nejakým pikantným napríklad ríbezľovým lekvárom. Vrch môžeme potrieť (citrónová šťava + práškový cukor) a dozdobíme napríklad jahodami alebo iným ovocím podľa chuti.
Dobrú chuť praje Lucia Kaločaiová