Prišli ste aj vy na chuť pohánke a neviete sa dojesť kyslej kapusty? V tom prípade vyskúšajte nasledujúci recept. Je jednoduchý, chutný a hlavne zdravý. Okrem spomenutých ingrediencií budete ešte potrebovať zemiaky.
Čo budete potrebovať:
5 stredných zemiakov
500 g kyslej kapusty
1 šálku pohánky
olej
soľ
rascu
červenú papriku
Postup:
Ošúpte zemiaky, nakrájajte na malé kocky a dajte variť do osolenej vody. Medzitým si v ďalšom hrnci krátko na oleji orestujte kapustu, potom zalejte trochou vody, pridajte rascu a červenú papriku a nechajte podusiť dokedy zmäkne. Do tretice si pripravte menší hrniec na prípravu pohánky. Na troške oleja si krátko orestujte pohánku a zalejte 1 a 1/2 šálkou vody. Osoľte, prikryte pokrievkou a nechajte variť. Keď sa voda vyparí, odstavte od horáka a nechajte ešte pohánku v prikrytom hrnci dôjsť.
Keď budú zemiaky, kapusta aj pohánka uvarené, zmiešajte ich v najväčšom hrnci dokopy a podľa potreby dosoľte alebo dokoreňte.
Prekvapí vás naozaj originálna chuť a hlavne si v tomto sychravom počasí doprajete „za veľkú hrsť“ vitamínov. 🙂
Dobrú chuť.
foto: autor