zemiaky a pohánka

Prišli ste aj vy na chuť pohánke a neviete sa dojesť kyslej kapusty? V tom prípade vyskúšajte nasledujúci recept. Je jednoduchý, chutný a hlavne zdravý. Okrem spomenutých ingrediencií budete ešte potrebovať zemiaky. 

 

Čo budete potrebovať:

5 stredných zemiakov

500 g kyslej kapusty

1 šálku pohánky

olej

soľ

rascu

červenú papriku

 

Postup:

Ošúpte zemiaky, nakrájajte na malé kocky a dajte variť do osolenej vody. Medzitým si v ďalšom hrnci krátko na oleji orestujte kapustu, potom zalejte trochou vody, pridajte rascu a červenú papriku a nechajte podusiť dokedy zmäkne. Do tretice si pripravte menší hrniec na prípravu pohánky. Na troške oleja si krátko orestujte pohánku a zalejte 1 a 1/2 šálkou vody. Osoľte, prikryte pokrievkou a nechajte variť. Keď sa voda vyparí, odstavte od horáka a nechajte ešte pohánku v prikrytom hrnci dôjsť.

Keď budú zemiaky, kapusta aj pohánka uvarené, zmiešajte ich v najväčšom hrnci dokopy a podľa potreby dosoľte alebo dokoreňte.

Prekvapí vás naozaj originálna chuť a hlavne si v tomto sychravom počasí doprajete „za veľkú hrsť“ vitamínov. 🙂

Dobrú chuť.

foto: autor