Pripravili sme si pre vás vynikajúci svieži koláč, ktorý poteší každého malého či veľkého maškrtníka. Je to koláč plní sviežich chutí a ak máte radi dobošku Vesna, prídete si určite na svoje.
Ako postupovať:
Cesto: (budete potrebovať dva pláty)
- 5 bielok
- 5 lyžíc práškového cukru
- 5 žĺtok
- 5 lyžíc polohrubej a jednu lyžicu hladkej múky
Bielka vymiešate s cukrom do hustej peny. Potom pridáte žĺtka, vymiešate. Nakoniec zamiešate múku – veľmi jemne do cesta. Upečiete pri 180 stupňoch cca 15 minút.
Tak isto si pripravíte aj druhý plát cesta len do neho pridáte trošku kakaa nech má inú farbu.
Plnka:
- 1 Zlatý klas
- 1/2 litra mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 15 dkg práškového cukru
- 1 lyžicu múky hladkej
- 1 Heru
S uvedených ingrediencií (okrem Hery) urobíte hustý puding. Po ochladnutí pridáte 250 g Hery a vymiešate krém.
Upečený prvý plát pokvapkajte Sanquickom zmiešaným s vodou v pomere 1:1. Na takto pripravený plát natrite všetku plnku. Prikryte druhým plátom. Na plát natrite polevu, ktorej postup je uvedený nižšie.
Poleva:
- 1 bielok
- 20 dkg práškového cukru
- 2 lyžice Sanquicku
- 2 lyžice horúcej vody
Bielok vymiešajte s cukrom a ostatnými ingredienciami – do hladka. Natriete na druhý plát koláča. Hotovo. Dajte do chladničky na dve hodinky stuhnúť.

Dobrú chuť prajeme!
Zdroj: autor | Foto: autor