Pripravili sme si pre vás vynikajúci svieži koláč, ktorý poteší každého malého či veľkého maškrtníka. Je to koláč plní sviežich chutí a ak máte radi dobošku Vesna, prídete si určite na svoje. 

 

Ako postupovať:

Cesto: (budete potrebovať dva pláty)

  • 5 bielok
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 žĺtok
  • 5 lyžíc polohrubej a jednu lyžicu hladkej múky

Bielka vymiešate s cukrom do hustej peny. Potom pridáte žĺtka, vymiešate. Nakoniec zamiešate múku – veľmi jemne do cesta.  Upečiete pri 180 stupňoch cca 15 minút.

Tak isto si pripravíte aj druhý plát cesta len do neho pridáte trošku kakaa nech má inú farbu.

Plnka:

  • 1 Zlatý klas
  • 1/2 litra mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1 lyžicu múky hladkej
  • 1 Heru

S uvedených ingrediencií (okrem Hery) urobíte hustý puding. Po ochladnutí pridáte 250 g Hery a vymiešate krém.

Upečený prvý plát pokvapkajte Sanquickom zmiešaným s vodou v pomere 1:1. Na takto pripravený plát natrite všetku plnku. Prikryte druhým plátom. Na plát natrite polevu, ktorej postup je uvedený nižšie.

Poleva:

  • 1 bielok
  • 20 dkg práškového cukru
  • 2 lyžice Sanquicku
  • 2 lyžice horúcej vody

Bielok vymiešajte s cukrom a ostatnými ingredienciami –  do hladka. Natriete na druhý plát koláča. Hotovo. Dajte do chladničky na dve hodinky stuhnúť.

Sanquickový koláčik

Dobrú chuť prajeme!

Zdroj: autor | Foto: autor