čínske jedlo

Kukurica, fazuľa, šampiňóny. A to všetko v konzerve. Tomu sa hovorí aj prvá pomoc všetkých zaneprázdnených mamičiek. Keď treba vymyslieť naozaj rýchly a samozrejme chutný recept na obed, vytiahnete týchto pomocníkov z komory a ide sa do práce. Čo tak za pomoci spomínaných potravín vykúzliť nejaké čínske jedlo na slovenský spôsob?

Ak patríte k tým maminám, ktorým niekedy popri všetkých povinnostiach vyjde naozaj čas len na rýchly obed a všetky inšpirácie ste vyčerpali, máme tu pre vás niečo nové. Poďte si spolu s nami pripraviť čínu.

Pripravte si:

konzervu fazule so šťavou

konzervu kukurice

konzervu šampiňónov

čínske rezance

soľ

korenie na čínu

karí korenie

čierne korenie

oregano

sójovú omáčku

Tu je rýchly postup:

Pripravte si jednu veľkú panvicu s pokrievkou a hrniec. Do hrnca si dajte variť osolenú vodu, keď začne vrieť, nasypte do nej čínske rezance a 5 minút povarte.

Vo veľkej panvici si zatiaľ pripravte omáčku. Vlejte konzervu fazule so šťavou, kukuricu a šampiňóny a chvíľu poduste. Posoľte, pridajte čierne korenie, korenie na čínu, karí korenie a oregano. Premiešajte, pár minút poduste a pridajte sójovú omáčku.

Medzičasom si zlejte vodu z rezancov a vmiešajte ich do omáčky. Chvíľu premiešajte, aby sa prepojila chuť omáčky s rezancami a odstavte.

Môžete podávať. Ak máte doma čínske paličky, spravte si atmosféru orientu a pokojne ich použite. Ak ste už príliš hladní, tak si zoberte radšej na pomoc vidličku. 🙂

Dobrú chuť. 🙂

foto: autor