Radi by ste si urobili na večeru niečo zdravé a chutné? Máte na to však iba 15 minút? Nie je nič jednoduchšie ako vybrať z chladničky dva primerane veľké sladké zemiaky a pustiť sa do toho! Toto bude večera, na ktorej si pochutíte a budete sa cítiť zdravo. Dokonca i vaša línia sa poteší, pretože tento recept je vhodný, ak sa chcete zbaviť nejakého toho kilečka.
Rady by ste schudli a nedarí sa vám to? Celý deň sa stravujete vhodne a potom k večeru to na vás príde a siahate po chipsoch a iných podobných nezmysloch? Siahnite po sladkých zemiakoch a možno už o dva týždne sa budete hrdiť štíhlejšou líniou a hlavne dobrou náladou a vitalitou.
Suroviny pre jednu osobu:
rukola
paradajka
cibuľka
kari
čierne korenie
dva stredne veľké červené zemiaky
hroznový olej/tekvicový olej – polievková lyžica
Postup:
Pokrájajte si paradajky na menšie kúsky i s cibuľkou a podľa potreby pridajte asi za hrsť rukoly. Všetko dôkladne premiešajte a dokoreňte čiernym korením a kari. Pokiaľ máte rady soľ, tak sa snažte použiť ju minimálne.
Ošúpané červené zemiaky si pokrájajte asi na pol centimetrové krúžky a opekajte ich z jednej a z druhej strany na panvici.
Po dopečení si ich pridajte k šalátu a môžte sa do neho s chuťou a bez výčitiek pustiť! Dobrú chuť
TIP PRE FAJNŠMEKROV: Ak si chcete občas dopriať zmenu, môžete si ako dresing pridať biely plnotučný jogurt alebo kyslú smotanu, ktorou si potriete zvrchu sladké zemiaky. Táto kombinácia sa dá použiť i ako zákusok, pretože kombinácia kyslej smotany a sladkých zemiakov je jednoducho bezkonkurenčná. Všetko však s mierou! Jedna plnšia polievková lyžica kyslej smotany vám neuškodí ale jedna celá smotana už áno.
Prajeme veľa chuti do zdravého a chutného varenia!
Zdroj, foto: autor