Máte chuť na niečo orechové? Vyskúšajte tento jednoduchý recept.

Čo potrebujeme?

3 bielky

150 g práškového cukru

150 g mletých orechov

1 vanilkový cukor

Ako postupujeme?

Bielky si vyšľaháme s polovicou cukru a vanilkovým cukrom dotuha a potom pridáme druhú polovicu cukru a znova šľaháme dotuha. Keď je bielková hmota vyšľahaná vmiešame mleté orechy. Plech si vystelieme papierom na pečenie a pomocou cukrárskeho vrecka striekame pusinky alebo pomocou dvoch lyžičiek formujeme malé kopčeky. Pečieme ich v nepredhriatej rúre na 100 stupňoch cca 30 minút. Po uplynutí tejto doby vypneme rúru a necháme ich ešte minimálne 4 hodiny sušiť alebo ich tam môžeme nechať až do druhého dňa.

Autor: Lucia Kaločaiová