Ďalšie sezónne ovocie je tu! Slivky tak chutné a zdravé! Využite túto jedinečnú príležitosť a pripravte fantastický slivkový koláč, ktorý zmizne zo stola skôr ako ho naservírujete :).
Nie je to nič zložité a predsa veľmi lahodné.
Na prípravu budeme potrebovať:
4 plátky margarínu
3 lyžice kr. cukru
škoricový cukor
6 vajec
25 dkg kr. cukru
1,5 dcl oleja
1 dcl mlieka
25 dkg polohrubej múky
1 prášok do pečiva
3 kyslé smotany
1 vanilínový cukor
Na plech uložíme 4 plátky margarínu a dáme do vyhriatej rúry roztopiť, po roztopení vyberieme plech a posypeme troma lyžicami cukru, poukladáme vykôstkované slivky dolu hlavou a posypeme škoricovým cukrom, prípadne škoricou. Dáme na 7 minút do rúry.
Cesto:
6 žĺtkov vyšľaháme z 25 dkg cukru, prilejeme olej a mlieko a postupne prisypeme 25 dkg múky s kypriacim práškom a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov.
Vylejeme na slivky a necháme asi 20 až 30 minút piecť. Po upečení necháme 10 minút vychladnúť, vyklopíme na dosku a necháme vychladnúť úplne.
3 kyslé smotany zmiešame s vanilínovým cukrom, ak sa vám zdá málo sladké môžte pridať ešte kr. cukor. Natrieme na koláč a dáme do chladničky aspoň na dve hodinky. Prajeme dobrú chuť! 🙂
Foto: pixabay.com, autor