Chlieb vo vajíčku už celé desaťročia rozvoniava slovenské domácnosti. Na raňajky, večeru, deťom na školský výlet či chlapovi na turistiku…je to stará dobrá klasika, keď neviete, čo narýchlo pod zub. Jeho vôňu si nosíte vo vlasoch či na svetri a drží lepšie ako luxusný parfém. 

Ak sa vám jeho klasická verzia už prejedla, inšpirujte sa našimi tipmi. Sú lacné, jednoduché a neskutočne vynaliezavé. 🙂

Tip č. 1 – Chlieb z jednej strany potrite akýmkoľvek taveným a roztierateľným syrom. Potom obaľte vo vajíčku a vysmažte.

Tip č. 2 – Do vajíčka nakrájajte na drobno nakrájanú cibuľku. V čase jari to môže byť aj jarná cibuľka so zelenou vňaťou. Do tejto zmesi obaľte chlebík a vysmažte. Odvážnejší môžu cibuľu nahradiť cesnakom.

Tip č. 3 – Vajíčkovú zmes obohaťte o sézamové alebo ľanové semienka. Chlebík bude nielen chutný, ale i zdravý.

Tip č. 4 – Chlebík vo vajíčku nasladko je možno netradičná kombinácia, deti ju však nepochybne viac ocenia ako jej slanú verziu. Do rozšľahaného vajíčka pridajte cukor a škoricu. Následne omočte chlieb a vysmažte na masle. Chrumkavé maškrty je vhodné položiť na servítku na odstránenie prebytočného tuku. Následne potrite džemom a pochúťka je na svete.

Tip č. 5 – Poznáte plnený chlebový bochník s prekvapením? Je potrebné odkrojiť hrubší krajec chleba a vytvoriť z neho kapsičku. Je to ten istý postup, ako keď plníte kuracie prsia či iné mäso. Do chlebovej kapsičky vložíte šunku a syr, namočíte vo vajíčku a vysmažíte. Do kapsičky môžete vložiť aj iné pochúťky z chladničky, tu sa fantázií medze nekladú.

Tip č. 6 – Syrový opekanec. Do rozšľahaného vajíčka pridajte najemno nastrúhaný syr a ochuťte podľa želania. Vytvoríte hustú kašu, ktorou potriete jednu stranu chleba. Smažte najskôr tú stranu, na ktorej je syrová hmota. Syr sa na chlebíku krásne roztečie. Pre získanie chrumkavosti celého diela, opečte aj druhú stranu chleba – teda tú, kde syrová hmota nie je.

Zdroj: kniha Varíme deťom | Foto: www.pexels.com, www.freegreatpicture.com, www.flicr.com, www.facebook.com