Pri slove nemocnica sa mnohým z nás vybavia nie práve príjemné asociácie. I krátky pobyt v tomto zariadení býva spojený s predstavou bolesti, strachu, odlúčenia od rodiny a typickej nemocničnej stravy. Minimálne na Slovensku. Istá žena nedávno porodila v japonskom Tokiu a na sociálnych sieťach zverejnila fotky toho, čo musela počas pár popôrodných dní jesť. Z jej priznania zostal svet v šoku. 

Áno, svet zostal v šoku, ale v príjemnom. Jedlá, ktoré autorka odfotila, totiž vyzerajú, akoby boli pripravené v špičkovej a poriadne drahej ázijskej reštaurácií. A servíroval ich skutočný majster varechy. Ide pritom vraj o štandardné nemocničné jedlo na oddelení šestonedieľok, ktoré konzumovali všetky mamičky po pôrode. Posúďte samé, keby sa takto bohato jedlo v slovenských pôrodniciach…

Treska, strúhaný kapustový šalát, cestovinový šalát, sladké zemiaky a hrášok, ryža, zelený čaj: 

Vyprážané rybie filé s duseným zemiakovým pyré, hijiki šalát, špenát, mrkva, ryža, zelený čaj:

Reakcie na fotografie nenechali na seba dlho čakať. Všetci, prirodzene vyjadrili veľké prekvapenie. Mamička však upozornila, že počas pobytu nevyužila žiaden nadštandardný príplatok za vyššie služby či lepšiu stravu.

Kuracie mäso s hubovou omáčkou, dusenou tekvicou a bravčovým mäsom, mrkvový šalát Daikon, ryža, Miso polievka, Chawan mushi: 

Losos so šampiňónovou omáčkou, rezance, ryža, baklažán, hovädzie mäso, brokolica, hijiki šalát: 

Omuraisu, makarónový šalát, kuracia polievka, kalamáre, ovocie, zelený čaj:

Hubové cestoviny, zemiakový šalát, brokolica, mrkva, kuracia polievka, ovocie, chlieb, zelený čaj:

Zdroj: www.buzfeed.com, ww.imgur.com | Foto: www.imgur.com, www.pixabay.com